Univerzum Üzletház mögötti parkoló ünnepélyes átadása

    December 8-án Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere, Dr. Adorján Gusztáv, a terület önkormányzati képviselője, és Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője ünnepélyesen felavatták és jelképesen átadták a városlakóknak az Univerzum Üzletház mögött lévő felújított parkolót.

A munkálatok során 42 db parkolót, valamint egy mozgáskorlátozottak számára kialakított parkolóhelyet hoztak létre.

A helyreállítás mellett ugyancsak leaszfaltozták a kapcsolódó utcarészeket. Szilárd burkolatot kapott a parkoló jobb oldalán található társasház előtti 55 méteres útszakasz. A parkoló bal oldalán 187 m2-en beton térkő burkolatot alakítottak ki, amely harmonizál az üzletház már meglévő térkövezésével.

A Keskeny utcai, korábban zúzott köves, 4 méter széles, 85 méter hosszú utcarészlet ugyancsak aszfaltburkolatot kapott, a Keskeny közben pedig 84 méter hosszúságban a már meglévő burkolatot újították fel.

A parkoló, és a csatlakozó útszakaszok helyreállításához több mint 130 m3 aszfaltot használtak fel, a fejlesztés bruttó 42,2 millió forintba került.

Dr. Kovács Ferenc az átadást követően bejelentette, hogy Nyíregyházán 2015. december 19- től 2016. január 3-ig ingyenes a parkolás a NYÍRVV Nonprofit Kft. által üzemeltetett valamennyi parkolóhelyeken.

Útfelújítási program 2015.
2015-ben 19 utcában épített utat, vagy cserélte a meglévő aszfaltszőnyeget a NYÍRVV Nonprofit Kft. A helyreállítás összesen 7,2 km hosszúságú útszakaszt érintett. A munkálatok során 16 útszakaszon épült új út. Az építések elsősorban a külterületi városrészek útszakaszait érintették, melyek az elmúlt évek során benépesültek, forgalmassá váltak. A burkolt utak kialakítása komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosít az itt élők számára.

2015-ben saját forrásból bruttó 754 millió Ft-ot fordított a város út- és járdafelújításra, valamint nagyfelületű kátyúzásra.

– Nyíregyháza MJV –
– Fotó: nyiregyhazaponthu –