Már csak két napig lehet adatot módosítani a keresztféléves felvételi eljárásban-Oktatási Hivatal

Már csak két napig lehet adatot módosítani a keresztféléves felvételi eljárásban-Oktatási Hivatal

Budapest, 2016. január 4., hétfő (MTI) – Már csak két napig lehet adatot módosítani, dokumentumot feltölteni a keresztféléves felvételi eljárásban – figyelmeztetett az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kiemelték: a 2016. februárban induló képzésekre jelentkezőknek ellenőrizniük kell, hogy valamennyi, a jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumot benyújtották-e. Az esetleges hiányzó dokumentumaikat csatolhatják elektronikus úton vagy postai úton is megküldhetik az Oktatási Hivatal címére legkésőbb január 6-ig.
A jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének megváltoztatására szintén január 6-ig csak egy alkalommal van lehetőség. A sorrendmódosításkor viszont csak a korábban megadott jelentkezési helyeket lehet átrendezni, újabb képzés megjelölésére már nincs mód – tették hozzá.
A közlemény szerint a jelentkezők az E-felvételiben folyamatosan nyomon követhetik jelentkezéseik, dokumentumaik és kérvényeik feldolgozottsági állapotát. Az E-felvételi felületén lehet átrendezni a korábban megadott képzések sorrendjét is. Ugyanígy az E-felvételiből érhető majd el – a ponthatárok kihirdetését követően – a besorolási döntés, amelynek megjelenéséről e-mailben is tájékoztatást kapnak majd a jelentkezők – írták.
Az OH kitért arra: várhatóan január 20-án hirdetik ki a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait, amelyek először a www.felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, ahol a pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

– MTI –