Vad Fruttik koncert Miskolcon január 22-én

“Az a problémás, amiben élünk” – jön a Vad Fruttik új lemeze

Két év után új nagylemezt adott ki 2015 december 15-én az egyik legnépszerűbb hazai zenekar, a Vad Fruttik. Tudom milyen című albumukat a zenekar 2016 január 22-én, Miskolcon (Helynekem) mutatja be. A zenekar az új lemezzel ez alkalommal is hozzá tud tenni az eddig megismert Fruttik-képhez.

Likó Marcelltől – a zenekar szövegeiért is felelős frontembertől – már megszokhattuk, hogy dalaiban boncasztalra helyezi az életünk feldolgozásra váró, nehezen megfogalmazható érzéseit. A Tudom Milyen lemezen újabb határokat feszeget a zenekar erős társadalomkritikai szókimondással.

“Az album a rendszer tehetetlenségéről szól az én olvasatomban. Magunk vagyunk a kijelzőn a képhiba, nem úgy működünk, ahogy elvárnák tőlünk, ahogy megterveztek minket. Jobb esetben már nem érezzük azt, hogy velünk van baj. Rosszabb esetben, elfojtjuk, titkoljuk azt, amiről úgy érezzük, hogy a gyengeség jele; vagy azt kérdezgetjük magunktól, hogy miért nem vagyunk elég jók? Jó esetben ráérzünk arra, hogy az a társadalmi struktúra amiben létezni kényszerülünk, nem gondoskodik mindenkiről, és rálátunk : az a problémás, amiben élünk, nem pedig mi – bármennyire is el akarják velünk hitetni az ellenkezőjét. Ebben a pár mondatban képzelem el az összes dalt – a hiba amit el akarunk/akarnak titkolni” – mondja Likó Marcell, akiről idén Bunkerrajzoló címmel életrajzi írás jelent meg.

A vadfruttik.hu oldalról, az iTunes-ról, a GooglePlay-ről, és az Amazonról megvásárolható, a Deezeren, a Spotify-on és természetesen a youtube-on is meghallgatható, tíz számos Tudom Milyen dalait a közönség először a tripla budapesti lemezbemutató koncerten, december 27-én, 28-án és 29-én az Akvárium klubban hallhatta első alkalommal. Az országos lemezbemutató turné január közepén indul.

A turné első állomásai:
Január 15-16. Veszprém / Expresszó
Január 22. Miskolc / Helynekem
Január 23. Zalaegerszeg / Keresztury AMK
Január 29-30. Pécs / Pécsi Est Café

Az öttagú Vad Fruttik a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legsikeresebb-legkedveltebb zenekara. A Fruttik zenéje színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol finomabb, hol érzelmesebb, hol ironikusabb, gitárcentrikus, izgalmas elektronikával megtámogatott zene. Az együttes 2005-ben tűnt fel Szerelmes dal című számával, melyet 2006-ban követett a Vad Fruttik debütáló nagylemeze, a Rózsikámnak digitálisan – rajta többek közt a Sárga zsiguli, vagy a Nekem senkim sincsen – melyek komoly országos ismertséget hoztak a veszprémi zenekarnak. 2008-ban jött az Egy éjszaka Bohémiában, majd a Lehetek én is című dallal, a 2010-ben megjelent Fénystopposok, azt követően pedig a 2014-es Darabok.

TUDOM MILYEN
2015
Megadó Kiadó
zene: Vad Fruttik
szöveg: Likó Marcell
számsorrend: 1. Utolsó adás // 2. Majom majom // 3. Gabi // 4. Részeg király // 5. Mi lenne jó // 6. Tudom milyen // 7. Gyújtsd fel! // 8. Túl kemény // 9. Hold // 10. Repülni roncsokat

www.vadfruttik.hu
www.facebook.com/vadfruttik

– Orosz Ilona Presscode –